EG sectie 12 – dierlijke vetten en kanen

Dierlijk vet is een vet dat verkregen is uit een dierlijke bron en dat grotendeels bestaat uit esters van glycerine en vetzuren. Sommige dierlijke vetten zijn vloeibaar bij kamertemperatuur, deze noemt men dierlijke olie.

Soorten dierlijk vet: melkvet, rundvet, talg, reuzel en paardenvet.
Dierlijke olie: boterolie, levertraan, visolie, walvistraan en krillolie.

Kanen: het eiwithoudende residu van het smeltproces, na gedeeltelijke afscheiding van vet en water.

Dierlijke vetten afkomstig van varken op een bord.
BedrijfPlaatsEG-nummer
Sonac EindhovenEindhovenNL 138 EG
VION Druten B.V.DrutenNL 236 EG
Verenigde Slachtpluimvee Export (V.S.EHarderwijkNL 5017 EG
Polskamp B.V.ErmeloNL 5033 EG
Sonac Vuren B.V.VurenNL 7037 EG

Andere categorieën:
0: Algemene activiteiteninrichtingen
1: Vlees van gedomesticeerde hoefdieren
2: Vlees van gevogelte en haasachtigen
3: Vlees van gekweekt wild
4: Vlees van wild
5: Gehakt, vleesbereidingen en mechanisch gescheiden vlees
6: Vleesproducten
7: Levende tweekleppige weekdieren
8: Visserijproducten
9: Rauwe melk en zuivelproducten
10: Eieren en eiproducten
11: Kikkerbilletjes en slakken
12: Gesmolten dierlijke vetten en kanen
13: Behandelde magen, blazen en darmen
14: Gelatine
15: Collageen

Plaats een reactie