EG sectie 11 – kikkerbillen en slakken

Kikkerbil (of kikkerbilletje) is een stuk vlees van het bovenbeen van een kikker. Het is te vergelijken met de drumstick van een kip, maar is kleiner en volgens kenners ongeveer gelijk van smaak. Het meest gegeten worden echte kikkers zoals de middelste groene kikker. Het wordt over het algemeen als een delicatesse gezien.

In Nederland zijn er geen bedrijven die deze producten verwerken. De belangrijkste importeurs van kikkerbilletjes zijn Frankrijk (34%), België (23%) en de Verenigde Staten (20%). De grootste exporteur is Indonesië.

Er zijn ongeveer twintig Europese slakkensoorten die worden gegeten in restaurants en ze worden gezien als een delicatesse.

Slakken in een pan.

Andere categorieën:
0: Algemene activiteiteninrichtingen
1: Vlees van gedomesticeerde hoefdieren
2: Vlees van gevogelte en haasachtigen
3: Vlees van gekweekt wild
4: Vlees van wild
5: Gehakt, vleesbereidingen en mechanisch gescheiden vlees
6: Vleesproducten
7: Levende tweekleppige weekdieren
8: Visserijproducten
9: Rauwe melk en zuivelproducten
10: Eieren en eiproducten
11: Kikkerbilletjes en slakken
12: Gesmolten dierlijke vetten en kanen
13: Behandelde magen, blazen en darmen
14: Gelatine
15: Collageen

Plaats een reactie