Waarom doet mijn vaatwasser het niet?

Veel mensen hebben inmiddels een vaatwasser door de enorme stapel vaat die elke dag moet worden gedaan. Vaatwassers zijn handig voor mensen die een druk schema hebben en geen tijd willen besteden aan hun afwas. Alsnog moet de vaat met de hand moet worden afgespoeld voordat hij in de vaatwasser kan. Ook kunnen niet alle gebruiksvoorwerpen de vaatwasser in (zoals plastic, rubber, etc.).

Dit betekent dat je wel rekening moet houden met de functie waar de vaatwasser voor gemaakt is, en dat u de instructies moet volgen over wat en hoe dingen erin moeten worden geplaatst, voor hoe lang, het bedienen van de knoppen, enz. Het zijn ingewikkelde machines die ongeveer 5 jaar mee gaan, dus er kan in verloop altijd wat defect gaan.

Vaatwasser met veel schuim.

1. waarom start mijn vaatwasser niet?

Wanneer je vaatwasser weigert te starten met wassen of niets doet wanneer je op de knopjes drukt, bestaat de kans dat er een zekering is doorgebrand of dat het stopcontact niet werkt. Als dat zo is, probeer dan de stekker uit het stopcontact te halen en na een paar seconden weer aan te sluiten. Ook kan er eventueel een groep zijn uitgevallen in de meterkast.

Het kan ook zijn dat de deur niet goed dicht zit, kijk dus goed of dat het geval is. Als dit het geval is, open je het en sluit u het goed. Een ander veelvoorkomend probleem is een defecte motor. Als je vaatwasser geluiden maakt alsof hij is gestart, maar dat niet doet, probeer dan de ventilatormotor handmatig te bewegen, maar zorg ervoor dat u de stroom uitschakelt voordat je hand erin steekt!

2. waarom schuimt mijn vaatwasser?

Verschillende vaatwassers hebben verschillende soorten afwasmiddel of zeep nodig, en het gebruik van de verkeerde kan uw vaatwasser op de lange termijn beschadigen. Je moet de instructies doornemen om erachter te komen welk wasmiddel het beste bij je vaatwasser past, en ook begrijpen hoeveel je moet toevoegen. Te veel toevoegen kan een zeepachtige puinhoop veroorzaken, terwijl het toevoegen van te weinig misschien niet effectief schoonmaakt. Gebruik geen Dreft in je vaatwasser.

3. waarom geeft mijn vaatwasser koud water?

Het is een feit dat warm water veel beter reinigt dan koud water, dus vergeet niet om een ​​paar minuten voordat je uw vaatwasser start warm water te laten lopen. Het haalt water uit de gootsteen, dus zorg ervoor dat je warm water in de gootsteen laat lopen voordat u uw vaatwasser start om uw pomp te vullen, vooral in de winter.

4. waarom word mijn vaat niet meer schoon?

Het is misschien verleidelijk om op de een of andere manier te proberen alle resterende borden in de vaatwasser te doen, maar dat kan veel schade aanrichten. Plaats niet meer dan voldoende serviesgoed, want door overbelasting kan de sproeiarm defect raken en komt het water mogelijk niet bij het serviesgoed bovenop. Niet alleen dat, maar overbelasting kan ook de borden beschadigen omdat ze tegen elkaar wrijven, of het water kan voedselresten overal spuiten.

Dit is een veel voorkomende fout die ten koste van alles moet worden vermeden. Als je de vaat niet goed afspoelt voordat u ze erin doet (u hoeft ze niet af te wassen), kan het filter verstopt raken door het overgebleven voedsel en kan het ook op andere vaat gespoten worden door het water, en dat gaat volledig voorbij aan het hele doel om ze te wassen; misschien moet u ze uiteindelijk met de hand schoonmaken.

Een goed geladen vaatwasser.

Stel het schoonmaken van het filter in de vaatwasser nooit uit, aangezien het voedsel zich daarin verzamelt en de machine al snel onaangenaam gaat stinken. Het kan ook van invloed zijn op hoe het water wordt gespoten en hoe schoon de vaat wordt. De meeste machines worden geleverd met handmatige filters, dus zorg ervoor dat je deze minstens één keer per week schoonmaakt.

5. waarom droogt mijn vaat niet?

Het komt vaak voor dat uw vaatwasser je vaat niet goed droogt, en het is mogelijk een probleem met de maximaalthermostaat, een apparaat dat oververhitting voorkomt, waardoor de hitte volledig kan worden uitgeschakeld. Controleer de thermostaat met een multimeter of gebruik het juiste glansspoelmiddel.
Vaatwassers zijn dure machines die het leven een stuk gemakkelijker kunnen maken als ze goed worden onderhouden. Als u een probleem ervaart dat u niet zelf kunt oplossen, schakel dan professionele hulp in.

1 gedachte over “Waarom doet mijn vaatwasser het niet?”

Plaats een reactie