Hoe maak je sleutellabels?

Soms is het handig om een sleutellabel aan een sleutel te doen. Bijvoorbeeld van je brievenbus of de slot van je schuur. Je kan het zo goedkoop of duur maken zoals je zelf wilt.

Manier 1: zelf maken met sleutelhanger

Een doosje met 20 sleutellabels kost maar € 3,00 ongeveer. Je kan ook verder kijken naar wat betere sleutellabels die aan je eisen voldoen. Vaak verkopen kantoorgroothandels of winkels als de Action en Big Bazaar ze ook. Een pen heb je al in huis dus rond de € 0,15 heb je al een sleutellabel. Mocht je het professioneler aanpakken kan je het ook doen met een lettertang, de mijne is gekocht bij de Aldi voor € 10,00. Ze zijn ook al online te koop vanaf € 20,00.

Doosje met sleutellabels van het merk Sigma.

Optie 1: met pen

Iedereen zou dit thuis kunnen doen. Het nadeel is dat je een mooi handschrift moet hebben.

Optie 2: met printer

Dit is handig als je meerdere sleutellabels te gelijk wilt maken. Het is aan te raden om dit met een snijmachine te doen om rechte labels te krijgen. Je kan ze ook vast lijmen met een Pritt-stift.

Optie 3: met een lettertang

Handig voor waterproof. Je hebt ook de mogelijkheid (afhankelijk van je lettertang) om 2 regels tekst onder elkaar te laten staan of een sierrand om je tekst te doen.

Tip: mocht je geen lettertang maar wel een labelwriter hebben kan je het ook niet mee doen uiteraard.

Manier 2: zelf maken met fotolabel

Je kan ze al kopen voor € 0,33. Er zijn meerdere mogelijk heden om ze zelf te printen of plakbaar te maken. De gangbare maten zijn 5×5 en 7×7 cm. Ook is het mogelijk om ze kant en klaar te bestellen, bijvoorbeeld bij de Hema. Er zijn hier ook veel verschillende varianten voor beschikbaar. Ze zijn heropenbaar dus je zou ook de foto/informatie kunnen vervangen. Een ander voordeel is dat ze ook meer waterbestendig zijn dan sleutellabels.

Foto sleutelhanger zonder inhoud.

Optie 1: met printer

Handig voor meerdere tegelijk, zo kan je met een A4 gelijk 20 sleutellabels maken. Het nadeel is dat papier makkelijk water aantrekt en als je een foto gebruikt deze snel lelijk zal worden.

Optie 2: met Dymo LabelWriter

Handig voor waterproof. Het nadeel is dat je vaak alleen zwart-wit kan doen.

Optie 3: koop ze kant en klaar

Het minste werk. Vaak zal je er wel op moeten wachten en liggen de kosten aanzienlijk hoger.

Manier 3: sleutelhanger laten graveren

Mocht je een meer permanente oplossing willen kan je er voor kiezen om een sleutellabel laten graven. Het voordeel is dat deze van staal is dus veel langer mee gaat en ook waterbestendig is. Dit kost ongeveer rond de € 15,00. Je hebt ook mogelijk heden tot leuke sleutelhangers bijvoorbeeld in de vorm van een auto of als een kentekenplaat. Het is ook mogelijk om dit via AliExpress te doen, hou wel rekening met lange levertijden aangezien het uit China komt.

Sleutelhanger met kenteken aan een autosleutel.

Tip: ben je iemand die ook vaak zijn sleutels kwijt is dan kan je altijd nog een zoekertje toevoegen zoals een Airtag, Tile of Samsung spotter.

Plaats een reactie