Hoe voorkom je blaren in kisten?

Er is niets meer vervelend dan blaren op je voeten met het dragen van legerkisten. Als je al blaren hebt dan komt dat tussen de wrijving van de schoen en je huid. Een blaar is een ophoping van vocht, mocht de blaar open gaan dan is het een ideale plek voor bacteriën. Als je een blaar hebt is het het handigst om hem door te prikken, te ontsmetten en daarna stevig in te tapen.

Tip 1: kijk of de maat goed is

Het is de meest voor de hand liggende optie maar je moet er zeker van zijn dat je kisten (net als andere schoenen) de juiste maat voor je zijn. Een te kleine schoen zal je tenen knellen en een te grote schoen zal op ten duur de onderkant van je voet bezeren, ook is een te smalle of te brede schoen niet goed omdat je geen natuurlijke steun hebt aan je voet. De lengtemaat van kisten is aangegeven in millimeters, dus een maat van 255 heb je een voet van 25,5 centimeter. Je kan dit meten door met je voet op een A4’tje te staan en je voet te omcirkelen en de afstand tussen je hak en tenen te meten, houd er wel rekening mee dat je dikke sokken aan doet.

Tip 2: heb meer geduld

Kisten zijn gemaakt van dik en stevig leer dus het duurt even voortaan ze helemaal naar de vorm van jouw voet gevormd zijn. Loop ook niet gelijk te grote afstanden in nieuwe kisten. Als je voeten te beschadigd zijn dan moeten je voeten ook rusten, als je voeten pijn doen loop dan ook niet door! Ook al zijn je kisten ingelopen is het aan te raden om na er lang in gelopen te hebben ze gelijk uit te doen en om de avond in je badslippers door te brengen. Door vaker op je kisten te lopen bouw je ook een stuggere huid op.

Tip 3: onderhoud je kisten goed

Als je goed voor je kisten zorgt dan zorgen je kisten ook goed voor jou. Het belangrijke aan kisten is dat als ze goed onderhouden worden zijn ze waterdicht, zeer comfortabel en niet kapot te krijgen zijn. Lees hier hoe je dat moet doen.

Tip 4: gebruik dikke(re) sokken

Dikke sokken geven je een je huid iets meer rust. Door goede wollen sokken te dragen beperk je de wrijving tussen het leer en je huid. Gebruik ook sokken die naadloos zijn en goed vocht kunnen afvoeren.

Tip 5: probeer een steunzool

Als je last krijgt dan kan je een steunzool proberen. Zoals de naam zeg geeft een steunzool meer steun aan je voet.

Tip 6: maak je kisten en/of sokken nat

Door het vocht zal het leer soepeler worden. Het leer vormt zich naar de vorm van je voet.

Als het echt niet anders kan zou je andere kisten moeten kopen.

1 gedachte over “Hoe voorkom je blaren in kisten?”

Plaats een reactie