Hoe verkoop ik mijn Mac snel?

Apparaten van Apple zijn de meeste waardevaste consumenten electronica die er is. Zelfs Macs van 5 tot 10 jaar kunnen nog een paar honderd euro opleveren. Ook is er een grote vraag naar Apple apparaten dus je zou hem met de juiste snel kunnen verkopen. Voor je je Mac verkoopt moet je hem resetten, lees hier hoe je dit doet voor een Mac met Intel processor of een Mac met M1 processor. Je wilt je Mac verkopen maar hoe doe je dat?

Vrouw met bankpas met MacBook Pro op schoot.

Manier 1: verkoop hem aan een pandjeshuis of refurbish center

Dit is de allersnelste en makkelijkste manier. Een medewerker van het pandjeshuis zal kijken of alle functies van je Mac het nog doen en of hij niet gestolen is. Een pandjeshuis geeft onweer 60% van de waarde als je hem zelf zal verkopen. Je zou hem ook kunnen verkopen aan een refurbish center.

Tip: zorg altijd dat je de originele doos en bon bewaart. Hier laat je een beoogde koper zien dat je zuinig om kan gaan met je spullen dus ook met de Mac zelf.

Manier 2: vraag het aan vrienden of familie

Vraag aan vrienden of familie of ze jouw oude Mac willen kopen. Je kan ze een bericht sturen of in het echt vragen of ze je oude Mac willen kopen. Je kan ook een foto plaatsen in je social media verhaal om je bereik te vergroten.

Tip: maak zo een eerlijk mogelijke advertentie. Als er krassen op deukjes op zitten zeg dit eerlijk. Als de oplader niet meer netjes of niet origineel is zet dit er dan ook bij. Als er onderdelen vervangen zijn zet dit er dan ook bij. Er is niks zo teleurstellend als een koper die zijn geld terug wilt.

Manier 3: ruil hem in bij Apple zelf

Je krijg een cadeaubon die je kan gebruiken voor de aankoop van je volgende Mac. Afhankelijk van de staat van je Mac kan je zelfs bij Apple er nog een paar honderd euro voor terug krijgen.

Manier 3: verkoop hem zelf

Maak goede foto’s en zet hem op Marktplaats, tegenwoordig kan je ook gebruik maken van andere kanalen zoals Facebook Marketplace. Op Marktplaats staan momenteel 4.800 MacBooks te koop dus je moet jezelf onderscheiden door een goede advertentie.

Zet de volgende gegevens altijd in je advertentie:
– bouwjaar van je Mac
– processor en processor snelheid
– werkgeheugen van je Mac
– harde schijf van je Mac
– videokaart van je Mac

Manier 5: geef je oude Mac weg of recycle hem

Niets voelt beter dan iemand helpen. Je zou je Mac altijd weg kunnen geven aan iemand die hem hard nodig heeft of bij de kringloopwinkel achter laten. Recyclen bij een milieustraat is ook altijd mogelijk.

Tip: zorg dat mensen je Mac kunnen testen als ze hem ophalen. Hiermee voorkom je dat de koper jou beschuldigd dat je een defecte Mac heb verkocht.

Je kan nu snel je Mac verkopen.

2 gedachten over “Hoe verkoop ik mijn Mac snel?”

Plaats een reactie