Hoe schrijf je een goede Google review?

Om een Google Reviews over een bedrijf te schrijven moet je hem opzoeken, dit kan je doen door de bedrijfsnaam op te zoeken in de zoekbalk. Mocht je de Google Maps app hebben kan je het bedrijf daar ook in op zoeken, als locatievoorzieningen aan staan dan geeft de app ook weer waar je bent geweest. Via de computer klik op “Google Reviews” en daarna op “Een review schrijven”. Via de telefoon (via browser en Google Maps app) klik op “Reviews” en daarna op het aantal sterren, hierna zal je een review kunnen schrijven. Je moet een Google account hebben om reviews achter te kunnen laten.

Stap 1: maak goede foto’s

Denk hierbij wat jij graag zou willen zien als je een review van een bedrijf opzoekt. Het is handige om de parkeerplaats, de voorkant van het gebouw en de binnenkant in ieder geval een foto van te nemen. Mocht je bijvoorbeeld een review van een supermarkt plaatsen maak dan ook verschillende foto’s van de schappen of de versafdeling. Als je een review schrijft van een sportclub kan je een foto maken van de sportvelden of de kantine. Wil je een review schrijven van een restaurant zet dan wat je hebt gegeten ook op de foto. Het is ook handig om een foto te maken van de openingstijden.

Tegenwoordig kan je bij je foto’s ook een beschrijving geven, dit is handig want zo kunnen mensen foto’s op naam opzoeken die jij hebt geplaats.

Tip: zet geen persoonlijke informatie in je review. Dit houdt in geen gegevens of foto’s waar mensen op staan.

Stap 2: vertel feiten en meningen

Je hoeft niet alleen je mening te geven over het bedrijf. Het is erg nuttig om je mening te geven over bijvoorbeeld het eten of de bediening van een restaurant. Ook is het handig om feiten te vermelden in je review bijvoorbeeld of er genoeg parkeerplekken zijn, of de toegang makkelijk is met een rolstoel of als het bedrijf gesloten is voor een verbouwing. Je kant dit ook aan Google zelf melden door…

Tip: hou het netjes! Als je scheldwoorden gebruikt zal Google je recensie automatisch verwijderen.

Stap 3: geef een aantal sterren

Je hebt de keuze van 1 tot 5 sterren. Wees eerlijk met het geven van sterren, als je frietjes of de toiletten niet schoon waren betekent niet dat een bedrijf 1 ster verdient. Het is ook niet nodig om te overdrijven met het geven van 5 sterren, doe dit ook alleen als het perfect is.

Tip: de eigenaar van het bedrijf kan een reactie geven op jouw review. Je kan kijken of de eigenaar van het bedrijf bij bestaande reviews ook al gereageerd heeft, grote kans dat hij dit dan ook bij jou doet.

Stap 4: geef meer informatie

Het is ook mogelijk om bij je foto’s een omschrijving te geven van het gerecht wat je hebt gegeten, met hoeveel personen je bent wezen eten en wat de prijs was per persoon. Als het bedrijf tijdelijk of permanent gesloten is kan je klikken op “Een bewerking voorstellen”. Mocht de naam, locatie of openingstijden veranderd zijn kan je het ook op deze manier bewerken. Google moet deze bewerking nog wel goedkeuren dus je wijziging is niet gelijk zichtbaar.

Stap 4: statistieken inzien van je review

Als je wilt weten hoe vaak je review is bekeken dan moet je naar je Google Maps app gaan en op “Bijdragen” klikken, hier staat een scherm met je fotoweergaven en hoeveel mensen je review hebben gezien. Je kan ook inzien hoe vaak je foto’s bij je review zijn bekeken en hoe vaak je review geliket is door andere mensen. Als je een Google Local Guide bent kan je meer statistieken inzien.

Als je een bepaald aantal reviews hebt geschreven geeft Google je de optie om een Local Guide (Lokale Gids) te worden en krijg je bij je reviews een sterretje. Lees hier hoe je dat moet doen.

1 gedachte over “Hoe schrijf je een goede Google review?”

Plaats een reactie